Антибиотици – не благодаря!

Носът тече, гърлото ни стяга, главоболие и болки в тялото - зимата ни прави особено податливи на настинки и грипни инфекции.

От друга страна, редовно четем за грипни лекарства, които са изтеглени от пазара поради сериозни странични ефекти. Не на последно място, ваксините поставят телата ни в състояние на шок.

Ако се въздържаме от ваксинации и се заразим с грипни вируси, лекарите в много случаи предписват антибиотици. Тези антибактериални лекарства обаче не убиват вирусите. Те се предписват за борба с бактериалните инфекции, които могат да възникнат в комбинация с инфекция с грипен вирус.

Проблемът е, че антибиотиците убиват не само вредните бактерии, но и полезните бактерии. Резултатът е нарушена бактериална флора (най-често в червата) и отслабена имунна система.

Освен това, научните изследвания показват, че прекомерната употреба на антибиотици също може да причини необратимо увреждане на чревната флора.

Дори приемането на пробиотици след лечение с антибиотици не може да промени подобно уврежданe.

По-разумно е  пробиотиците да се приемат като превантивна мярка срещу грипа, за да се поддържа балансът на чревната флора, да се укрепи имунната система и по този начин да се предпазим от грипните инфекции.

Пробиотиците са естественият отговор на антибиотиците. Тези живи микроорганизми оказват здравословен ефект върху човешкия организъм, по-специално на червата, където се намират  около 80% от имунните клетки на нашата имунна система. Благоприятните бактерии регулират чревната флора и предпазват нашите клетки от вируси, гъбички и паразити.

Здрава чревна флора срещу грип

Подобно на майката природа, човешкото тяло се основава на законите на крехката екосистема, чийто баланс трябва да се поддържа. Ако нашият организъм е в равновесие, чревният тракт е пълен с полезни бактерии.

Около 500 вида бактерии участват в стимулирането на имунологичната защитна реакция. При неправилна диета, стрес и медикаменти, чревната флора е нарушена и пропусклива за патогените.

Промяна в диетата и намаляване на стреса обикновено са недостатъчни за възстановяване на здрава чревна флора. Антибиотиците допълнително предотвратяват регенерацията на бактериалния баланс.

Пробиотици вместо антибиотици за предпазване от грип

Пробиотиците, приемани ежедневно, могат да намалят честотата и продължителността на респираторните заболявания и техните симптоми, като стимулират производството на антитела.

ПроВиотик е единственият напълно 100% растителен пробиотик на пазара. Основната съставка на ПроВиотик е щамът GLB44 на българската бактерия Лактобацилус Булгарикус извлечен от цветовете на българското старопланинско кокиче в комбинация с пребиотик от био моркови.

ПроВиотик укрепва имунната система без необходимост от антибиотици. Поради напълно растителния му произход, ПроВиотик е напълно безвреден. Не съдържа глутен, ядки, соя, лактоза или други алергени. Без ГМО, консерванти и оцветители, ПроВиотик е природен продукт без противопоказания.