Вместо бутилка червено вино, или най-ценното от гроздовия сок в една таблетка

След успешни изпитания в лабораторията на успешния български пробиотик „ProViotic” съвместно със Софийския университет „Климент Охридски“ на пазара се появи революционна хранителна добавка.

Това е иновативна комбинация, съчетаваща положителните ефекти на три съставки:

  • ресвератрол (вещество, произвеждано по естествен път от някои растения, когато те са атакувани от вредни микроорганизми и гъби. В продукта се съдържа силно усвоимата му форма – транс-ресвератрол, екстракт от червено вино);
  • млечнокисели бактерии, развили се в растителна среда;
  • Инулин.

 

Какво показват научните изследвания?

Стотици клинични изпитания за ресвератрола

 

сочат, че той помага на растенията да оцеляват в неблагоприятни условия, като засилва действието на редица биологично активни вещества. На него се дължи т.нар.“Френски парадокс“, свързан с ниската честота на сърдечно-съдови заболявания във Франция, въпреки масовата употреба в тази страна на червено месо и мазнини. Според д-р Серж Ренау от Университета в Бордо въпросният парадокс е резултат от редовна консумация на червено вино, богато на ресвератрол.

Други проучвания доказват, че това вещество забавя процесите на стареене в човешкия организъм, има противотуморно и противовъзпалително действие. Проявява мощен защитен ефект върху сърцето и кръвоносните съдове. Причината е, че успява да пребори молекулите, които влияят негативно на клетъчните стени и по този начин създават риск от сърдечно-съдови и злокачествени заболявания.

Резултатите от изследване на експерти от Трети Военномедицински университет в Китай разкриват значимо полезно действие на ресвератрола. Той води до благоприятна промяна в съотношението на микробите в стомаха и червата, като чрез нея се понижава количеството на вредното съединение (триметиламин-N-оксид) в организма. То е фактор за развитието на атеросклероза. Блокирайки го, ресвератролът предпазва от сърдечно-съдови инциденти, включително инфаркт и инсулт. Освен това подобрява контрола върху кръвната захар, укрепва имунната система, подмладява и действа благотворно в борбата с наднорменото тегло и затлъстяването. Заради всичко това ресвератролът е особено полезен за спиране или ограничаване развитието на диабет от втори тип и проявите на метаболитен синдром. (Най-честите симптоми на метаболитния синдром са: кръвна захар на гладно – над 6.1 ммол/литър, кръвно налягане - над 140/90 мм живачен стълб, затлъстяване, повишен лош и общ холестерол).

Млечнокиселите бактерии от растителна среда

 

влияят върху състава на микрофлората в човека като подобряват нейния баланс. Като навлизат в чревната кухина, те се разполагат се върху нейната лигавица и се размножават. В процеса на жизнената си дейност отделят вещества, полезни за храносмилането. Натрупват се все повече доказателства, според които млечнокиселите бактерии регулират свързаните с чревната лигавица реакции на имунната система. Стимулират производството на антитела, позволяващи на организма да разпознава чуждите агенти - вируси, бактерии, вредни частици. При експерименти върху животни е установено, че млечнокиселите бактерии намаляват токсините в правото черво, т.е. могат да забавят и дори да предотвратяват болестни процеси, водещи до образуване на злокачествени образувания.

Инулинът

 

представлява фибри, които не се усвояват от храносмилателната система, а се подлагат на ферментация от чревната флора и най-общо казано се използват за хранене на полезните бактерии в нея. Много научни изследвания убеждават, че всекидневната употреба на това вещество значително повишава количеството на полезните бактериите в червата. Инулинът намалява токсините в тях, възстановява чревната флора, подобрява храносмилането, поддържа нормалните нива на кръвна захар, регулира телесно тегло.

Досега не са установени нежелани и токсични ефекти при приемането (по отделно и в съчетание) на ресвератрол, млечнокисели бактерии и инулин.

Проведените изследвания доказват, че съчетаването на тези полезни добавки в новия продукт „ПроВиотик - Кардио“ имат безпрецедентно положително въздействие върху човешкия организъм. Продуктът е ИЗЦЯЛО НАТУРАЛЕН и безопасен като е особено полезен и важен за хората със сърдечно-съдови заболявания и диабет. Няма консерванти, алкохол и ГМО.

Нужни са само 30 таблетки от 500 mg, по една на ден, за да се проявят позитивните му ефекти. ПроВиотик Кардио“ подпомага здравето, подобрява качеството на живот и е надеждно средство срещу най-масовите заболявания на 21 век.